sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Millainen on hyvä kuntosali?

Vuosi on kohta vaihtumassa, ja aika moni varmaan tekee uudenvuoden lupauksen joka liittyy painonpudotukseen, harrastuksen löytämiseen tai elämäntaparemonttiin! Mie ehdottomasti kannatan tekemään uudenvuodenlupauksen olipa se mikä tahansa, mutta se kannattaa tehdä niin, että asian käsittelee myös pääkopan sisällä ja sisäistää sen asian mitä on tekemässä. On hyvä oikeasti istua alas ja kirjoittaa vaikka paperille, että minä heidi lupaan tässä tänään aloittaa uudet elämäntavat...miun mielestä on hyvä myös vaikka kirjoittaa niitä asioita, miksi haluaa tehdä muutoksen? Mikä on ajanut siihen tilanteeseen, että oot nyt tekemässä sitä lupausta. Jos kyseessä on painonpudotus, on helpompi myös aloittaa se"uusi elämä" niin, että siellä jääkaapissa on jo valmiiksi ostettuna niitä terveellisiä ruokia, eli että valmistautuu hyvin. Kannattaa myös suunnitella ruokailuja etukäteen, näin on helpompi pysyä suunnitelmassa. Mie itse ainakin koen usein kompastuvani siihen, jos en ole suunnitellut ennen töihin menoa, että mitä tänään syön lounaalla, sillon on suuri riski valita se epäterveellinen ja nopea vaihtoehto. 

Unelmoi isosti :)
Mie haluan antaa myös omia neuvojani tähän jos niistä olis apua jollekin :) Mie ite oon saanut hyvän neuvon kerran ja haluan jakaa sen eteenpäin, eli jos joku päivä syötkin sen lounaan salaatin tilalla pitsan ja tulee "epäonnistunut ja luovuttaja olo" niin matka ei siihen kaadu! Miun mielestä tärkeintä on, että pystyy heti seuraavana päivänä aloittamaan uudestaan sen terveellisen ruokavalion! Ei kannata siis lannistua jos joskus kompastuu matkalla, tärkeintä, että pystyy jatkamaan aina uudestaan. 


Usko itseesi ja siihen mitä teet.
Jotkut on herkkujen suhteen ehdottomia kieltäytyjiä, jotkut taas ei. Näihinkin täytyy löytää itselle oikea vaihtoehto, ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa toimia. Joillekkin riittää, että syö kerran kuukaudessa yhden vapaa-aterian, toinen pitää kerran viikossa vapaa syönti päivän.
Itse yritän(jos pystyn:D) pitämään 1 kerran 2 viikkoon vapaa syönti päivän. Se on toiminut itsellä hyvin. Toki välillä on enemmän kissanristiäisiä mihin tulee osallistuttua parinakin viikonloppuna putkeen, toki sielläkin voisi olla täysin nolla toleranssilla, mutta mie en halua olla. Oon oppinut sen, että siihen omaan ruokavalioon aina palataan juhlien jälkeenkin, vaikka se onkin vähän hankalaa aina. Toki ne omat tavoitteet painosta sitten ei tule niin nopeasti jos ei ole ehdoton niin sitten ei pidä myös itkeä jos se paino ei putoa haluttua tahtia. Painonpudottaminen ei oo helppoa, se vaatii aikaa, pitkäjänteisyyttä, mutta tulokset motivoi eteenpäin, mutta ehkä kuitenkin enemmän itseäni motivoi se henkinen hyväolo!

Muutos lähtee aina pääkopasta!
Itselle haastavinta omassa painonpudotuksessa on ollut juurikin aterioiden suunnittelu etukäteen ja niiden valmistaminen. En tykkää laittaa ruokaa saati syödä samoja ruokia montaa päivää. Tykkään syödä ruoan "tuoreena", en mistään mikrossa lämmitetystä eilisestä ruoan jämistä. Onkin työlästä aina töitten ja salin jälkeen kotona kokata vielä päivällinen, mutta sanotaan, että oon suhteellisen hyvin aina jaksanut, vaikka se on miusta perseestä. On ollut myös haastavaa opetella syömään 6krt päivässä ja niitä protskuja joka aterialla, mutta askel kerrallaan eteenpäin!

Haluan myös kirjoittaa toisesta aiheesta. Moni ihminen varmasti vuoden vaihteessa miettii liittyä kuntosalille tai aloittavansa jonkun ryhmäliikunnan. Kannattaa hyödyntää kuntosalien ilmaisia tutustumiskäyntejä, on tärkeää, että meet tutustumaan kuntosalille ennen jäsenyyden hankkimista. Itselle on ainakin hyvin tärkeää, viihtyisä kuntosali jossa on hyvät laitteet, käytännölliset sosiaaliset tilat, hyvät ryhmäliikuntatunti valikoimat, ja tärkein, että palvelu on hyvää ja ilmapiiri on ystävällinen. Itselle hinta on toissijainen asia, koska mie ennemmin maksan enemmän ja olen tyytyväinen palveluihin.

Itse olen keväällä liittynyt Joensuussa Foreverille. Aluksi minua jännitti mennä sinne, ajattelin, että en sovi "trendikkääseen kuntosaliin"-koska oon lihava ja ei oo kokemusta kauheesti mistään liikunnasta. Miun luulot osottautui vääriksi jo ekan kerran jälkeen. Sain älyttömän hyvää palvelua heti alusta asti. Mie kehtasin aina kysyä respasta jotain jos mieltä askarrutti, ja koin, että "tyhmiä kysymyksiä" ei ollut lainkaan. Foreverillä on varmasti myös Joensuun kattavimmat ryhmäliikuntatunnit. Sieltä löytyy jokaiselle oikeasti jotakin, on rauhallisempaa gymstickiä ja menoa kaipaavalle less milssin bodyattack(sekä kaikki muutkin less milssin tunnit). Mie oon löytänyt monia uusia ryhmäliikuntamuotoja mitä haluaisin vaan ajan puitteissa enemmänkin harrastaa. Salilla on myös hyvät aukioloajat 05-22(23), aamuvirkut ja iltavirkutkin pääsee treenaamaan. Mie tykkään kovasti myös siitä, että saman katon alta saa pt:palvelut, hieronnat, kinesioteippaukset ja myös iso määrä treenivaatteita ja lisäravinteita :) Kuntosali on myös mielestäni sopivankokoinen, sieltä löytyy kaikki mitä voit tarvita ja vähän enemmänkin :) Hintakaan ei päätä huimaa Foreverillä! Moitteita mulla ei ole sanottavana. Ja tää ei oo mikään mainospostaus :D

Mie oon sitä mieltä, että jokainen pystyy tekemään mitä itse haluaa. Se on itsestä kiinni. Usko aina itseesi, äläkä luovuta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pensamiento kiittää viestistäsi :)