torstai 9. huhtikuuta 2015

Kun mieli väsyy.

Hei lukijat.

Halusin kirjoittaa teille aiheesta mikä on ollut mielessä jo tovin.

Oon kohdannut lähipiirissä viime aikoina mielen väsymystä, alakuloisuutta ja lievää masennusta. Mistä sitten keväällä johtuva alakuloisuus johtuu? Eikö just sillon pitäisi olla hyvä fiilis kun päivät pitenee ja aurinko näyttäytyy? Mutta asia kun ei aina mene niin...

Mä itse kuulun niihin ihmisiin ketkä helposti keväällä kokee sitä alakuloisuutta. Toki silläkin on hintansa, kun en ole ollut lomalla yli vuoteen ja tietynlainen työstressi myös painaa. Koen myös hieman ahdistavana sen, että kesä lähenee ja rantakelit tulee, mutta entäs se kesäkunto? Joka tänäkin vuonna jäi saavuttamatta? Ei tee mieli bikinejä kaivaa kaapista.

Keväällä usein tulee myös tietynlainen fiilis, että täytyisi saada jotain uutta elämään, mutta mitä se sitten on, en edes itse tiedä. Toisaalta tekis mieli sisustaa kotia, toisaalta tekis mieli matkustaa, mutta tulee vastaan raha ja saamattomuus.

Keväällä aurinko paistaa usein, ja mulle myös tulee huono-omatunto siitä, jos on vaan kotona 4-seinän sisällä, vaikka varmasti suurin osa ihmisistä kirmailee niityillä poimien päivänkakkaroita.

Mä en tykkää tästä tunteesta, on tunne, että mikään ei kiinnosta ja oikein mistään ei saa iloa, oon kuullut myös monen muun läheisen ihmisen sanovan näin. Joutuu melkein väkisin itsensä repii sängystä ylös, treenit ei kulje ja jotenkin vaan kiukuttaa.

Mistä sitten voisi löytää apua tähän kurjaan oloon ja kevät "masennukseen"?
Puhuttiin töissä työkavereiden kanssa, että pitäs yrittää keskittyä niihin pieniin asioihin josta saa edes vähän jotain mielihyvää. Toiselle se voi olla musiikki, pitäs kuunnella sitä musiikkia josta tulee edes vähän hyvä mieli. Mennä kävelylle jos nauttii raikkaasta ilmasta. Aloittaa uusi harrastus, tai kokeilla uusia harrastuksia, tankotanssi, ratsastus, leipominen tai ehkäpä lukeminen?Mä itse yritän aloittaa taas lukemisen. Oon elämäni aikana lukenut muutamia hyviä kirjoja, ja se tunne kun meet sisälle hyvään kirjaan, niin kaikki murheet unohtuu hetkeksi!

Oon yrittänyt myös psyykata itseäni rantakuntoa varten, ihan sama kaikki makkarat vatsassa ja selluliitit jaloissa, mä menen sinne rannalle kesällä ja that's it! Kuitenkin mä nautin auringosta tosi paljon ja etenkin siitä lämmöstä, en halua pilata kesääni murehtimalla sitä, miltä mä näytän muiden silmissä.Mä tiedän, että nää neuvot ei varmasti kaikille toimi, ja ei toimi mullekkaan jos on tosi huonopäivä. Mutta jos koet, että mikään ei saa mieltäsi piristymään, tai et saa edes mitään mielihyvää piitkään aikaan, niin sitten suosittelen, että menet juttelemaan jollekkin ihmisille, tuntemuksista, yksin ei kannata jäädä! Mutta mä aijon ainakin itse kokeilla oikeesti tuota lukemista uudelleen!


Vaikka nyt on kurja fiilis ja kiukuttaa ja ahdistaa tuleva kesä, niin koittakaa löytää jokaisesta päivästä edes yksi hyvä asia mistä olla kiitollinen, niin mäkin koitan tehdä.
Halauksia lukijoille loppuviikkoon <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pensamiento kiittää viestistäsi :)